REȚETE

Boabele de cătină au o aromă tartă, dar aceste rețete vă permit să beneficiați de beneficiile cătinei într-un mod gustos.
Cel mai simplu mod de a vă bucura de fructele de pădină este să le adăugați în terciul de dimineață. Puteți să le luați direct din congelator și să le amestecați - fiți pregătiți ca terciul să dobândească o culoare portocalie strălucitoare din toți acei beta caroten sănătoși! Sau ați putea adăuga uleiul ca o ploaie de deasupra.

Sirop

Ingrediente

  • 500g boabe de cătină congelate
  • 100g zahăr sau 100ml sirop de arțar

Detalii

Așezați boabele într-o tigaie cu fund greu și aduceți la fierbere ușoară.

Se lasă să se răcească, apoi se toarnă sucul din tigaie printr-o sită.

Așezați fructele de pădure, câteva câteodată, într-o muselină sau un prosop curat și stoarceți sucul.

Ar trebui să rămâi cu aproximativ 400 ml de suc.

Aruncați pulpa (sau folosiți-o pentru a prepara ceai de cătină!)

Opărește un borcan cu gem, așa cum ați face dacă faceți gem.

Puneți jumătate din suc în tigaie și adăugați fie 100g de zahăr, fie 100ml de sirop de arțar / miere.

Păstrați-l la foc mic timp de aproximativ 10 minute, amestecând tot timpul, astfel încât zahărul să se dizolve și siropul să nu se prindă pe fund.

Odată ce siropul s-a îngroșat, apoi se toarnă în borcanul cu gem preparat și când este răcit, poate fi păstrat la frigider.

Desigur, puteți dubla cantitățile pentru a folosi tot sucul.

Gem

Ingrediente

  • 1 litru de suc
  • 1,5 kg zahăr dulce
    (Asigurați-vă că aveți gata preparată borcanele cu gem)

Detalii

Puneți sucul și dulceața de zahăr într-o tigaie cu fund greu

Aduceți amestecul la un clocot puternic – aveți grijă când amestecați ca bulele care explodează să nu vă prindă mâinile – mențineți fierberea în funcțiune timp de aproximativ 10 minute

Apoi, reduceți focul, astfel încât să aveți un clocot, amestecând tot timpul pentru a nu se prinde

Când testul de picătură funcționează, este gata să se ridice

 

Boabele sunt bogate în pectină, așa că dulceața ar trebui să se stabilească cu ușurință atunci când este în borcane și o puteți savura pe pâine prăjită, biscuiți sau în tarte de gem, după cum doriți.

Suc

Ingrediente

  • 750 g fructe de cătină
  • 6 l de apă
  • 1 kg zahăr

Detalii

Adăugați fructele de pădure la mixul preferat de smoothie. Chiar de la congelator aruncați-le în blender, beți și savurați-vă! Sau pregătiți sucul ca mai sus în sirop, dar opriți-vă în stadiul de suc și beți-l așa cum este, sau cu puțină îndulcire, dacă doriți.

Dacă vă rămâne pulpă de la extracție, o puteți folosi ca bază pentru un ceai răcoritor. Puneți o linguriță sau două din pulpă (în funcție de puterea dorită) într-un difuzor într-o cană și adăugați apă clocotită. Se lasă la infuzat 5-6 minute și se adaugă miere, sirop de arțar sau zahăr, după cum este necesar.

Desert

Detalii

Adăugați fructele de pădure la brioșe și prăjituri pe măsură ce coaceți în locul altor fructe, cum ar fi afinele. Sucul va da o glorioasă nuanță portocalie în care fructele au explodat în timpul coacerii.

Adăugați câteva fructe de pădure la un tort de morcovi pentru a vă îmbunătăți cu adevărat aportul de vitamina A și betacaroten!

Pudra

Ingrediente

    Detalii

    Așezați boabele de cătină pe o tavă. Încălziți cuptorul la temperatura maximă, introduceți fructele pentru a rezista unui șoc termic scurt de 100 de grade. Apoi temperatura scade la 50-60 de grade. Când fructele sunt uscate, scoateți și lăsați să se răcească. Se macină fin și se păstrează în borcane de sticlă. Pudra este bună pentru ceai: o linguriță de pulbere se opărește cu o cană de apă clocotită. Lasă să infuzeze, apoi bea. Ca efecte, menționăm creșterea poftei de mâncare, rezistența la efortul fizic și intelectual. Are efect anti-constipant.